Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Začínáme s cyklistikou

04.06.2015 14:08

Cyklistika je skvělý sport, jedna z nejlepších aktivních relaxací, která vyplaví množství endorfinů, provětrá hlavu a vylepší naši fyzickou kondici. Má příznivé účinky na celý organismus a je velmi vhodná i pro lidi trpící nadváhou, neboť nezatěžuje klouby.

Pokud máte velmi slabou kondici a netroufáte si na kolo s tím, že stejně nevydržíte dlouho šlapat, zkuste pro začátek rotoped.

Můžete začít v klidu domova a třeba jen při 5 minutách. Postupně budete dobu cvičení prodlužovat. Po 6 až 8 týdnech, podle toho, na co se cítíte a jak si vedete, byste se měli dostat na 20 minut 3x do týdne a později na 45 minut 3x týdně. 

Když už zvládnete šlapat v pohodě a bez přestávky 45 minut, rozhodně můžete rotoped vyměnit za kolo a začít krom zlepšování fyzické kondice také poznávat nová místa, užívat si přírodu a výlety s kamarády nebo s rodinou.

Počáteční trénink na rotopedu samozřejmě není podmínkou, začít lze i přímo v terénu – jen je třeba odhadnout své síly a počítat na trase s možnostmi odpočinku.

S výběrem správného kola a dalšího cyklistického vybavení vám jistě rádi pomohou ve specializovaných obchodech. Nezapomeňte na svoji bezpečnost a určitě investujte také do ochranné přilby a dostatečného osvětlení, na místě jsou i reflexní prvky na oblečení.

A na závěr ještě jedna rada - pokud chcete dát do kondičky celé tělo, musíte přidat i jiné cvičení, kterým posílíte i vrchní část těla. Nejvhodnější kombinací k jízdě na kole je plavání.

Více na https://www.dixo.cz/probicyklujte-se-ke-zdravi/.

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode