Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Projekt „S dětmi proti obezitě“

21.05.2015 13:19

Hlavní zdroj dětské obezity v civilizovaném světě lze jednoznačně pojmenovat –  je jím životní styl. V dětské populaci se v 95 - 99% jedná o obezitu vzniklou na podkladě zvýšeného příjmu potravy ve spojení s nevýhodnou genetickou dispozicí a sníženým energetickým výdejem. Pouze zbylá dvě procenta vznikají na podkladě onemocnění. V tomto případě patří vyšetření a následná léčba samozřejmě do rukou lékaře. 

Dítě je výkladní skříní rodiny. Pokud rodina tráví víkendy na horách a sport je nenásilnou formou začleněn do jejího života, pak je jen malá pravděpodobnost, že děti prosedí celé dny u počítače nebo televize s pytlíkem chipsů nebo čokolády. 

Spoustu zajímavých a užitečných informací na téma dětské obezity naleznete na webových stránkách projektu „S dětmi proti obezitě“, garantovaných našimi předními odborníky v této problematice. V sekci určené rodinám jsou podrobně probrány například příčiny a následky dětské obezity, genetické aspekty, výpočet BMI, nejúčinnější prevence, rady nutričního poradce, možnosti léčby. Nechybí zde ani kontakty na odborníky a prostor pro dotazy.

Pro bližší informace následujte odkaz:  https://sdetmiprotiobezite.cz/ .

 

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode