Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Pozvánka na společný výlet do přírody v rámci akce Vítání ptačího zpěvu 2015

10.04.2015 08:36

 

Vítání ptačího zpěvu v Plzni

Jaro je konečně tady, nejen podle kalendáře. Procházka probouzející se přírodou je určitě lákavou možností, jak aktivně strávit čas společně s rodinou a kamarády (třeba z Plzeňské sportovní o.p.s.). Pokud se chcete navíc dozvědět spoustu zajímavostí o přírodě a především ptačím světě, přijměte společně s námi pozvání na tradiční akci České společnosti ornitologické s názvem Vítání ptačího zpěvu. Začátek je vždy plánován na brzkou ranní hodinu, protože v této době ptáci nejvíce zpívají a nejlépe se tak můžeme naučit poznávat opeřence nejen podle vzhledu, ale také podle jejich hlasových projevů. Věřte, že stojí za to si přivstat!

V Plzni se společná přírodovědná vycházka (cca 5 km) uskuteční v sobotu 9.května 2015. Sraz účastníků je v 6:00 hod. na konečné tramvaje č. 4 (Košutka). Odtud se půjde po kaskádě Boleveckých rybníků na Bílou Horu a přes lávku u kostela sv. Jiří až do Záchranné stanice živočichů v Plzni - Doubravce. U Pecihrádku pro Vás plzeňští kroužkovatelé připraví ukázku odchytu a kroužkování volně žijícího ptactva s odborným výkladem. Zakončení celé akce bude v areálu Záchranné stanice živočichů, kde si budete moci prohlédnout právě se léčící pacienty.

Vycházka je fyzicky nenáročná, při dobré vůli a kapce snahy lze trasu absolvovat i s dětským kočárkem. S sebou si nezapomeňte vzít dalekohled, pevnou obuv a dobrou náladu! Akci pořádá Západočeská pobočka ČSO ve spolupráci s DES OP v Plzni. Podrobnosti o plzeňské vycházce i termíny Vítání ptačího zpěvu na dalších místech republiky naleznete na www.cso.cz.

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode