Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Naučte se Pozdrav slunci

08.04.2015 13:26

Tímto cvičením si skutečně „dobijete baterky“, což je v období nebezpečí jarní únavy skutečně neocenitelná věc. Jedná se o sadu cviků, kterými lze procvičit celé tělo. Cílem Pozdravů slunci je aktivizování, rozpohybování a zahřátí organismu. Zdravotní účinek správně prováděného cvičení je výjimečný.

 Každodenním cvičením Pozdravu slunci

·         povzbuzujete krevní oběh

·         příznivě působíte na vegetativní nervový systém

·         zapojením takřka všech svalů těla zlepšujete svoji tělesnou kondici

·         napomáháte psychické rovnováze a duchovnímu rozvoji.

·         zlepšíte kvalitu spánku, paměť i schopnost koncentrace

 

Po odcvičení Pozdravu slunci se nebudete cítit unavení, ale klidní a plni energie. To ovšem nemění nic na faktu, že zejména ze začátku je cvičení pěkná zabíračka, zvlášť pro svaly, o kterých jste před cvičením ani netušili, že je máte. 

Cvičit Pozdrav slunci je vhodné pravidelně, nejlépe ráno. Když to není možné, jakákoliv denní doba je dobrá. Vyhraďte si volnou čtvrthodinku a pusťte si příjemnou relaxační hudbu. Pro své cvičení si nalezněte klidné místo, kde nebudete pokud možno rušeni. Oblečení má být volné, pohodlné. A začněte cvičit!  Za vyzkoušení nic nedáte.

Informace k tomuto článku jsme čerpali na  www.relaxuj.cz, kde zájemci naleznou mnohem podrobnější informace a přesný popis cvičení. Můžete zkusit také instruktážní video - podle něj se Pozdrav slunci docela určitě naučíte.

 

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode