Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Hrajeme si s dětmi na honěnou – Pták Ohnivák, Liška a Mrazík

07.05.2015 13:29

Všichni jistě známe honičku „na babu“. Pobyt na hřišti nebo v přírodě můžeme dětem zpestřit ale i jinými variantami této známé hry.

Pták Ohnivák

Ke hře potřebujeme kolíčky na prádlo a jednoho statečného dospělého v kondici :-) Ten se kolíčky na prádlo ozdobí a snaží se uniknout dětem, které chtějí Ptáku Ohnivákovi oškubat všechna brka (tj. ukořistit co nejvíce kolíčků). Vítězem je ten, kdo nasbíral nejvíce kolíčků.

Hon na lišku

K této hře potřebujeme proužky krepového papíru nebo třeba nastříhané igelitové sáčky.Všem dětem nasadíme za pásek „liščí ohon“. Děti se pak honí a vzájemně si ocásky kradou. Vyhrává ten, komu jako poslednímu „liščí ohon“ zůstane.

Mrazík

Při této hře představuje jedno z dětí (nebo rodičů) Mrazíka. Koho se Mrazík dotkne, toho promění v ledovou sochu. Vítězem je poslední z dětí, které se dokázalo vyhnout jeho ledovému doteku.

V jiné variantě této hry mají zmrzlé sochy možnost záchrany. Potřebujeme několik malých žlutých míčků nebo třeba houbiček na nádobí. V nouzi poslouží i žlutá kolečka z papíru. Tato „sluníčka“ rozmístíme po prostoru. Pokud chce některé z dětí osvobodit kamaráda zakletého do ledu, hodí mu „sluníčko“ nebo se ho dotkne žlutým kartonovým kotoučkem. Ledová socha tak roztaje a vysvobozené dítko se vrací do hry. Hra tak může pokračovat, dokud dětem stačí síly :-) 

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode